Burgers Saramacca willen ‘De Pirengs’ terug

Burgers Saramacca willen ‘De Pirengs’ terug

13-09-2019

Burgers van Saramacca willen dat het zwembad ‘De Pirengs’ in Groningen in haar oude glorie wordt gebracht. Het zwembad dat fungeerde als één van de trekpleisters van het district, was jaren gesloten. Het districtscommissariaat van Saramacca heeft recent enkele eerste hulpmaatregelen getroffen, om het zwembad wederom in gebruik te nemen. Het commissariaat is vorige week in samenwerking met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken gestart met het verzorgen van vakantiezwemlessen in ‘De Pirengs’.

Marvin Mc Innis, één van de ouders van de pupillen zegt dat hij graag continuïteit van de zwemlessen wil. Hij merkt op dat de kinderen niet veel ontspanning hebben in het district. “Zwemmen zou een van ze kunnen zijn.” Ook Shamienta Arsodimedjo wil graag dat het zwembad in de oude glorie wordt hersteld en heeft graag dat de zwemactiviteiten voortgang vinden. Volgens de ouders was zwembad “De Pirengs” de trekpleister van Saramacca voor vele toeristen en bewoners van andere districten.

Het Burger Informatie Centrum van Saramacca maakt op vrijdag 13 september 2019, melding van een grote belangstelling voor de zwemlessen. Waar een week terug 94 kinderen zich aangemeld hebben voor zwemlessen, is dat gestegen naar bijkans 160. De kinderen die zich laat hebben aangemeld kunnen helaas niet meer meedoen aan de zwemlessen.