Commissariaat Saramacca pakt lozingen Calcutta aan

Commissariaat Saramacca pakt lozingen Calcutta aan

12-09-2019

Het Districtscommissariaat van Saramacca neemt de lozingen in het ressort Calcutta ter hand. De werkzaamheden zijn gestart bij een gedeelte van de hoofdlozing vanaf de Catharina Sophiastraat tot de Calcuttaweg. Deze gedeelte van de lozing is door de jaren heen, over een strekking van tweehonderd meter dichtgeslibd. Dat meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) van Saramacca. De werkzaamheden zijn gestart op 10 september 2019.

Volgens het BIC gaat het in deze om een heel belangrijke ontwateringsweg die zorgt voor de ontwatering van delen van het Kauw A Tjoe project en de percelen ten zuiden van Catharina Sophiastraat vanaf km 57 tot en km 60 naar de Saramaccarivier toe. Bovengenoemde gebieden zijn dicht bewoond. In deze gebieden wordt ook actief aan landbouw gedaan, met name verschillende drooggewassen.

De werkzaamheden aan de lozingen in Calcutta worden door het aannemingsbedrijf SL Equipment, in opdracht van districtscommissaris Sarwankoemar Ramai, uitgevoerd. Het gaat in deze om het opschonen en eventueel uitdiepen van lozingen in het ressort Calcutta. Ook de lozing ten zuiden van de Catharina Sophiastraat tussen km 57 tot en met km 60 zal opgeschoond worden.