Echtpaar Dharamsing-Nandlal viert gouden huwelijk

Echtpaar Dharamsing-Nandlal viert gouden huwelijk

30-07-2019

Lachmipersad-Saw Dharamsing (72) en Elize Nandlal (66) uit het ressort Para-Oost, hebben  het feit herdacht dat zij vijftig jaar getrouwd zijn. Dit deden zij op vrijdag 26 juli 2019. Het huwelijk van dit echtpaar kwam tot stand, nadat het door beide ouders gearrangeerd werd. Het enige dieptepunt is het overlijden van hun dochter enkele jaren terug. Het echtpaar geniet van het leven door veel te reizen.

Lachmipersad-Saw is geboren op 19 juli 1947 in het district Suriname. Hij komt uit een gezin van acht kinderen waarvan hij het vijfde is. Elize is geboren op 25 juli 1953 in het district Commewijne. Zij komt uit een gezin van elf waarvan zij het zevende kind is. Van haar vader kreeg zij een stuk land op Simonspolder waarop zij tot de dag van vandaag nog woonachtig zijn.

Als schoonmaakster heeft Elize op de Openbare School te Simonspolder gewerkt. Na haar pensionering heeft zij besloten belegde broodjes te verkopen op die school. Lachmipersad-Saw heeft gewerkt als operator bij CKC Kersten BEM tot zijn pensionering. Uit dit huwelijk zijn zes kinderen voortgekomen, waaronder twee jongens en vier meisjes. Verder zijn er 5 kleinkinderen.

De adjunct districtssecretaris Danielle Blanker en collega Debora Hoepel – Sabajo brachten namens districtscommissaris Armand Jurel en President Desi Bouterse en echtgenote, first lady Ingrid Bouterse-Waldring, de felicitaties over. Een bloemstuk en de welbekende gesloten enveloppe werden ook overhandigd aan het echtpaar.