Minister Dikan accepteert invitatie Xianning City

Minister Dikan accepteert invitatie Xianning City

25-09-2019

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft een uitnodiging om een bezoek te brengen aan Xianning City (China), geaccepteerd. Hij kreeg de officiƫle uitnodiging op dinsdag 24 september 2019, van Liu Fuxing, vice-districtscommissaris van die stad. Liu Fuxing is leider van een delegatie die in Suriname vertoeft. Hij hoopt dat de bewindsman tijdens zijn bezoek volgende maand aan Xianning City voor de bijwoning van een internationale industrie conferentie, ook nieuwe gebieden ontdekt waarop Suriname en China kunnen samenwerken. Het district bevat warmwaterbronnen en produceert een groot aantal producten.

Minister Dikan stelt de ontmoeting, welke als doel heeft de samenwerking tussen Paramaribo en Xianning City te versterken, zeer op prijs. De reeds geĆÆdentificeerde gebieden waarop de partners potenties zien om samen te werken zijn onder meer industrie en op medisch gebied. Hij gelooft dat er veel kan worden geleerd van Xianning City. Het district is momenteel in een fase waarbij naast grootschalige landbouw als inkomstenbron een uitbreiding plaatsvindt naar ecotoerisme en industrie. Tijdens de ontmoeting heeft de minister zijn waardering uitgesproken voor de manier waarop arbeiders uit China zich inzetten in Suriname.

Momenteel is er al een samenwerking tussen Para en Xianning City. In dat kader zijn er in de afgelopen periode al enkele ontwikkelingsprojecten uitgevoerd.