Minister Dikan en dc Nickerie hadden werkbespreking

Minister Dikan en dc Nickerie hadden werkbespreking

10-04-2019

 

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) en districtscommissaris (dc) Nisha Kurban-Babu hebben een werkbespreking gehad in Nieuw Nickerie. De minister was van zaterdag 6 tot en met 7 april 2019 op bezoek in Nickerie. Kurban-Babu heeft de aandacht van de minister gevraagd voor actuele problemen in het district.

Bij het bezoek van Dikan kampte het district met gras- en bosbranden in Wageningen met als gevolg dat de plaatselijke bevolking werd geteisterd. De dc heeft dat ook besproken met de minister. Ze had daarvoor al contact gemaakt met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing. De dc maakte zich vooral zorgen om patiënten die worden verpleegd in het ziekenhuis van Wageningen.

De twee hebben ook van gedachten gewisseld over de staat van de waterschappen in het district. De dc zegt behoefte te hebben aan versterking van de waterschappen.

Aan het einde van het bezoek heeft de minister zich georiënteerd bij de bouw van het nieuw pand voor het Commissariaat Nickerie. De uitvoering van het project is de afgelopen jaren enkele keren geparkeerd omdat de aannemer niet tijdig over zijn gelden kon beschikken. Volgens de aannemer is het gebouw nu bijna af. Indien de middelen vrijkomen zou het gebouw binnen enkele maanden kunnen worden opgeleverd.

De minister wil samen met de dc werken aan het veiligstellen van de rechtspositie van het personeel. Daarnaast willen ze zich werpen op het zoeken en vinden van investeringsmogelijkheden in Nickerie.