Minister Dikan noemt BOJ beurs voorbeeldonderneming

Minister Dikan noemt BOJ beurs voorbeeldonderneming

29-08-2019

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) noemt de BOJ Hair Beauty Craft en Design Vakbeurs een uitstekend voorbeeld voor kleine ondernemingen. De beurs begon enkele jaren geleden klein en bescheiden in de Congreshal. Die is nu uitgebreid naar meerdere branches en meer participanten, zodanig dat de organisatie moest uitwijken naar het Nationaal Indoor Stadion (NIS). De bewindsman was op dinsdag 27 augustus bij de opening van de 5de editie van de beurs vol lof over de organisatie erachter, Stichting Beauty Of Joy (BOJ). Hij complimenteerde initiatiefnemer en BOJ-voorzitter Beryl Pinas ook voor de durf om te beginnen en meer nog om vol te houden. De beurs duurt van 27 tot en met 29 augustus.

De bewindsman vindt het initiatief van de BOJ een heel mooie aanzet, om de exposanten bij de hand mee te nemen in de echte wereld van ondernemen. Hij zei dat de regering ook aan kleine ondernemers zoals de exposanten op deze beurs heeft gedacht. Speciaal daarvoor is het Kleine en Middelgrote Ondernemers fonds (KMO) opgezet. Dat geeft kleine en startende ondernemers toegang tot kredieten bij de bank. Minister Dikan heeft de BOJ-exposanten opgeroepen om zich te wenden tot dit fonds en gebruik te maken van de financiële steun en begeleiding om hun ondernemingen professioneler te maken. “Geloof in wat je doet en het komt zeker goed”, aldus minister Dikan aan het eind van zijn openingstoespraak.

Pinas zegt veel potentie te zien in het klein ondernemerschap in Suriname. Ze is ook onder de indruk van de kwaliteit van de producten en diensten die lokale ondernemers op de markt brengen. De onderneemster moedigt Surinaamse kleine ondernemers aan om hun productie op te voeren, meer te netwerken en hun plaats op te eisen. Volgens haar laten de Surinamers de lokale markt over aan buitenlandse producten. “Onze Surinaamse producten zijn super en worden zelfs in het buitenland geroemd. Laten we zichtbaarder worden op de Surinaamse markt en laten we meteen ook denken aan exporteren,” aldus Pinas. Hoewel ze in Nederland woont, maakt de BOJ-voorzitter, die zelf in de modebranche zit, veel gebruik van Surinaamse producten.

Met deze driedaagse beurs biedt de organisatie kleine ondernemers uit deze sectoren jaarlijks een platform aan, om hun diensten en producten te promoten. De participanten maken gretig gebruik van de gelegenheid om hun producten en diensten ter plekke aan de man te brengen. Daarnaast verstrekken ze informatie en bieden mogelijkheden aan om samen te netwerken, samen te ondernemen, meer te produceren en uiteraard ook meer te verdienen.

Een deel van de opbrengsten van deze beurs gaat naar de Stichting Nooit Alleen. Deze stichting geeft voorlichting over kanker en zorgt voor medische bijstand aan kankerpatiënten. BOJ zorgt er ook voor dat er mensen zijn die verschillende kindertehuizen aandoen om de kinderen hun haar te vlechten en knippen. De deuren van de beurs staan gedurende de drie dagen steeds van 16:00 tot en met 22:30 uur open.