Minister Dikan opent Suriname Performing Arts Festival

Minister Dikan opent Suriname Performing Arts Festival

23-08-2019

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft met genoegen het Suriname Performing Arts Festival geopend in de Congreshal. Hij is ingenomen met de manier waarop de organisatie jongeren uit verschillende tehuizen heeft betrokken bij het evenement. Ruim honderd kinderen woonden op woensdag 21 augustus het openingsoptreden gratis bij.

Het Suriname Performing Arts Festival is mogelijk gemaakt door de Stichting Untold, dansschool Be Your Own Hero en de Nederlandse Ambassade in Paramaribo. De bewindsman is van mening dat kinderen ook in de vakantie positief bezig moeten worden gehouden. “Als men zegt dat de jeugd de toekomst van morgen is, dan geven dit soort activiteiten er inhoud aan”, aldus de minister. Hij moedigde de kinderen aan hun best te doen zodat ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen.

Volgens Bianca Graskamp, projectcoördinator van Be Your Own Hero, hebben de organisaties bewust gekozen voor kinderen uit tehuizen. Die kinderen hebben minder kansen en worden volgens haar vaak vergeten. De bedoeling is om deze kinderen een tweede kans te geven in het leven. Aangezien ze zich in het algemeen zeer weinig buiten de muren van de tehuizen begeven, dacht de organisatie eraan om ze hierop te trakteren.

Bij het Suriname Performing Art Festival worden de aspecten van verschillende vormen podiumkunsten zoals dans, zang en theater naar voren worden gebracht. Het thema voor deze eerste editie van het festival is ‘De dynamiek van een jonge geest voor een bloeiende toekomst’. Het festival vindt op 21 en 22 augustus plaats in de Congreshal. Daarna zijn er voorstellingen op 25, 29, 30 en 31 augustus in Theater On Stage.