SDG train de trainerssessie afgesloten

SDG train de trainerssessie afgesloten

24-07-2019

Medewerkers van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) hebben de derde, tevens laatste train de trainers sessie rond de Socializing the Sustainable Development Goals (SDG of te wel ‘duurzame ontwikkelingsdoelen), achter de rug. Bij de laatste sessie op vrijdag 19 juli 2019 zijn de Informatie, Educatie en Communicatie (IEC) materialen welke tot nu toe zijn ontwikkeld, gepresenteerd aan de deelnemers. De training bestond uit drie sessies.

Het promotiemateriaal bestaat uit banners, bumperstickers en posters met teksten in verschillende talen, waaronder: Nederlands, Sranan, Javaans en Saamaka. Verder zijn er nog ontworpen: een SDG-kalender, -angisa, -lied, -kwartetspel en -trui.  Op de training werden de deelnemers in groepen opgedeeld om gezamenlijk te kijken wat eventueel ontbreekt en welke materialen nog toegevoegd kunnen worden aan de lijst.

RO heeft de taak om via lokale autoriteiten de gemeenschappen te raadplegen en te informeren over de duurzame ontwikkelingsdoelen. Binnen de verantwoordelijkheid van het ministerie vormen de gemeenschappen een sterke basis. In dat verband zijn er activiteiten gepland welke in september dit jaar zullen beginnen. De vakantiecentra worden ingezet voor de uitvoering van projecten in samenwerking met het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Ook zullen er twee gemeenschapsactiviteiten gehouden worden in West Suriname en in Marowijne. Het ligt vooral in de bedoeling dat mensen met een zo gevarieerd mogelijke achtergrond betrokken worden in het proces, zodat het project vanuit verschillende invalshoeken kan worden uitgevoerd.

Tijdens de activiteiten wil men ernaar toewerken om niet alleen informatie te geven, omdat het is gebleken dat alleen informatie geven niet genoeg is. Gepoogd zal worden om naast de informatie ook zichtbare zaken achter te laten, zoals dat is gedaan bij de uitvoering van het regenwaterproject te Ofia olo. Er zal ook worden nagegaan hoe op een effectievere manier invulling te geven aan de SDG-doelen.