Sluisdeur La Poule gebied vervangen

Sluisdeur La Poule gebied vervangen

18-09-2019

De sluisdeur van de sluis aan de Monitorweg te La Poule in het district Saramacca is vervangen. Districtscommissaris (dc) Sarwankoemar Ramai heeft hiertoe de opdracht gegeven, nadat is gebleken dat de oude sluisdeur aan vervanging toe was. De nieuwe sluisdeur ten behoeve van de sluis aan de Monitorweg te La Poule, is op 17 september 2019 gemaakt en geplaatst door medewerkers van het commissariaat en LVV La Poule. De materialen zijn ter beschikking door districtscommissariaat Saramacca. Dit meldt het Burger Informatie Centrum van Saramacca in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut.

De oude sluisdeur is maandagmiddag weggespoeld. Na binnengekomen klachten heeft dc Ramai direct zijn personeel ingeschakeld om de nodige maatregelen te treffen. De oude sluisdeur is diezelfde dag met man en macht wederom geplaatst. Nadat er is gebleken dat deze sluisdeur aan vervanging toe was heeft de burgervader op 17 september terstond materialen laten aanschaffen.

Deze sluis zorgt voor de ontwatering van het La Poule gebied.  La Poule staat bekend als een actief landbouwgebied. Hier worden verschillende drooggewassen geteeld, te weten: bitawiri, peper, watermeloenen, boulanger, bananen, bacove en fruitsoorten.