Wandel- en trimloop RO brengt 700 mensen op de been

Wandel- en trimloop RO brengt 700 mensen op de been

01-04-2019

 

Meer dan zevenhonderd lopers hebben meegedaan aan de 5 kilometer wandel- trimloop van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). De loop op zaterdag 30 maart stond in het teken van het 49-jarig bestaan van het departement. Minister Edgar Dikan was een van de participanten. Hij legde het traject samen af met de directeuren Wilco Finisie (Directoraat Regionale Ontwikkeling) en Nielton Grootfaam (Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen in Suriname), en districtscommissarissen Wedperkash Joeloemsing en Margaretha Joeloemsing.

Jennyfer Jozefzoon – Wachter (onderdirecteur onder-directoraat Districtsbestuur en Decentralisatie) is voorzitter van de werkgroep, verantwoordelijk voor het evenement. Ze blikt tevreden terug. “Alles is goed verlopen, ik ben tevreden. We moeten deze gewoonte voortzetten. Meer dan zevenhonderd lopers hebben geparticipeerd. Volgend jaar, wanneer wij onze vijftigjarig bestaan vieren, willen we vijftienhonderd tot tweeduizend lopers op de been brengen. Ze legt de nadruk op het belang van bewegen voor de volksgezondheid.” Het thema van de loop was ‘Gosontu waka meki den kilo saka!”.

Dikan is trots op de initiatiefnemers van het ministerie die de traditie van de wandel- en trimloop hebben bedacht. Hij wil de komende periode zijn collega-ministers aanmoedigen tot het organiseren van een dergelijke loop. Als het aan hem ligt, is er elke maand zo een bewegingsactiviteit. “Op die manier leveren wij als overheid een bijdrage om de bevolking te prikkelen tot meer beweging,” aldus de bewindsman.