Bestuursambtenaren commissariaat Boven-Suriname opgespeld door dc Jeroe

Bestuursambtenaren commissariaat Boven-Suriname opgespeld door dc Jeroe

12-02-2020

Twintig personen van het commissariaat Sipaliwini bestuursressort Boven-Suriname hebben distinctieven opgespeld gekregen door districtscommissaris Humphry Jeroe te Pokigron. Dit vond plaats op vrijdag 7 februari 2020. Daarnaast hebben ook enkele ambtenaren die pas in dienst zijn getreden, hun beschikking in ontvangst mogen nemen.

Volgens de dc heeft de bevordering voor sommigen heel lang op zich laten wachten. “Geen mens is tevreden, we kunnen altijd betere prestaties leveren, maar met deze motivatie heb ik geloof dat het werk beter uitgevoerd zal worden”, aldus de dc. Volgens Melitia Eduards, hoofd Personeelszaken, is er voor het commissariaat te Pokigron gekozen omdat het de eerste keer is, sedert het aantreden van de burgervader, dat er ambtenaren opgespeld zijn geworden. In dit kader is gemeend er een feestelijke tint aan te geven.

Zowel dc Jeroe als Eduards geven aan dat er sprake is van onderbezetting, aangezien het bestuursressort Boven-Suriname vrij uitgestrekt is. De dc gaf verder ook te kennen dat er veel uitdagingen zijn waarmee zowel hij als zijn team te kampen hebben. Er wordt momenteel gewerkt aan het uitbreiden van het boten bestand. De burgervader heeft in de afgelopen maand een boot in bruikleen mogen ontvangen en geeft aan reikhalzend uit te kijken naar de volgende.