Derde verbrandingsoven in Brokopondo

Derde verbrandingsoven in Brokopondo

06-02-2020

De derde verbrandingsoven in Brokopondo is in gebruik genomen. Dit gebeurde op woensdag 5 januari en wel in het ressort Klaaskreek. Aanwezig waren de ministers Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO), parlementariër Wendel Asadang en de districtscommissaris van Brokopondo, Frederik Finisie, alsook de kapitein van het dorp. Tijdens de opening zijn verschillende toespraken gehouden door de verschillende vertegenwoordigers. Hierbij werd het belang van het zorgvuldig en verantwoord omgaan met de verbrandingsoven benadrukt, zodat dit project duurzaam voor Suriname mag zijn. Hierna werden de naamborden van de negentiende verbrandingsoven met gedeelde enthousiasme onthuld.

Minister Akiemboto gaf aan dat de omvang van de verbrandingsoven smal is, maar een grote positieve impact zal hebben voor zowel de gemeenschap van Klaaskreek alsook voor Suriname. Hij zegt dat er wereldwijd grote conferenties worden georganiseerd om milieuvraagstukken aan te pakken en met dit idee maakt Suriname grote stappen.

“Een verbrandingsoven brengt op twee vlaktes ontwikkeling met zich mee”, zegt minister Dikan. “Het zorgt voor een schoner leefomgeving welke dan weer zorgt voor betere gezondheid. Ik ben helemaal tevreden omdat vuilophaal en -verbranding onder het beheer van de minister vallen en in Brokopondo zijn er al drie dus ik ben tevreden’’. De overige verbrandingsovens staan op Brownsweg en in Brokopondo Centrum.

‘’Woorden schieten mij te kort, ik voel me trotser dan de paus”, sprak burgervader Finisie. Hij was vol lof over president Desiré Bouterse en minister Antoine Elias van Volksgezondheid die samen met hun team in totaal drie verbrandingsovens hebben neergezet in Brokopondo. ‘’Er komt nog meer ontwikkeling in Brokopondo en dat maakt me blij’’, aldus districtscommissaris.