Feestelijke viering 100ste geboortedag Alex Bendt

Feestelijke viering 100ste geboortedag Alex Bendt

18-02-2020

Betovergrootvader Alex Bendt kreeg afgelopen weekend bezoek van de districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para tijdens de viering van zijn 100ste jaardag. Namens de President van de Republiek Suriname en de First Lady mocht Opa Alex, uit handen van dc Jurel, de gebruikelijke enveloppe met inhoud in ontvangst nemen.

Opa Alex is geboren op 14 februari 1920 in Totness als achtste kind uit een gezin van tien. Hij heeft 5 jaren gearbeid voor Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij N.V. en is daarna in dienst getreden van het ministerie van Openbare Werken, waar hij 17 dienstjaren maakte in de functie van opzichter tot aan zijn pensionering. Na zijn pensionering is hij tot zijn 95ste meubelmaker geweest.

Opa Alex is gezegend met 12 kinderen, waarvan 1 er niet meer is. Hij heeft nog 7 dochters en 4 zonen, 53 kleinkinderen, 78 achterkleinkinderen en 6 achterachterkleinkinderen.

Volgens de kinderen is de jarige altijd een strenge vader geweest bij de opvoeding wat terecht is geweest, want de kinderen plukken nu de vruchten van de strengheid van hun vader. Het heugelijk feit is feestelijk herdacht in het ressort Para Oost, in aanwezigheid van familie en vrienden.