Minister Dikan ondersteunt expositie André Mosis

Minister Dikan ondersteunt expositie André Mosis

15-02-2020

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zal de kunstexpositie van André Mosis ondersteunen. De kunstexpositie begint zaterdag 15 februari in restaurant Tembe in het Waaggebouw. Kunstenaar Mosis, die meer dan 30 jaar ervaring heeft, zal samen met Leo Sampai, een kunstexpositie organiseren om elementen van de marron cultuur tentoon te stellen. Tijdens een bezoek afgelopen woensdag aan de minister, heeft Mosis hem aangeboden om de opening van de kunstexpositie te doen.

Mosis zegt dat deze expo in het licht van samenwerken staat. Behalve zijn werken zullen, ook verzamel houteninterieur van Sampai te zien zijn. Deze houten interieur wordt verzameld in diverse dorpsgemeenschappen in het binnenland.

De kunstwerken die tentoon worden gesteld tijdens de expo, laten elementen uit de marroncultuur zien die bedreigd worden. Mosis legt uit dat met de expo hij aandacht vraagt van de marrons. De aandacht kan volgens hem door belangstelling te tonen. Hij wil dat er meer belangstelling is voor kunst en dat men begrijpt waarover het gaat en wat de waarde ervan is. “Kunst aan de muur, is waarde aan de muur”, benadrukt hij.

Minister Dikan is ingenomen met de geboden mogelijkheid om de opening van de expo te verrichten. Hij laat weten altijd belangstelling te hebben gehad voor cultuur. “Cultuur is je identiteit en kan je verder brengen”, zegt de minister. Hij zegt dat men niet alleen open moet staan voor behoud en conservering van cultuur, maar dat modernisering hierbij een belangrijk aspect is. Minister Dikan is de mening toegedaan dat men nog angstig is voor modernisering van de cultuur.

Hoewel de minister een druk schema heeft voor de komende periode, heeft hij Mosis belooft om zijn agenda te herzien en tijd vrij te maken om toch de opening van de expositie te kunnen verrichten. De opening zal zaterdag om 18.00 uur plaatsvinden. De expo duurt van 15 februari – 29 februari 2020.