Ministerie RO doneert ten behoeve van Sisa Agi

Ministerie RO doneert ten behoeve van Sisa Agi

20-01-2020

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een bedrag van SRD 2000 gedoneerd aan Agnes ‘Sisa Agi’ Nagie. Hij deed de donatie op zondag 19 januari 2020 tijdens het Tribute to Sisa Agi evenement te Wakapasi. De kaskawi-artieste die recentelijk is getroffen door een beroerte is sindsdien hulpbehoevend. De minister heeft tijdens het evenement toegezegd dat hij de ligdagkosten van Sisa Agi in Libi Makandra de komende periode voor zijn rekening neemt.

Het evenement is georganiseerd om de artiest bij te staan, nadat ze een noodkreet had geluid. Sisa Agi heeft naam gemaakt met kaskawi-nummers als ‘Faluma’ en ‘Teke doi’. Het evenement werd georganiseerd door en op initiatief van journalist Ivan Summerville, in samenwerking met de Stichting Cyriel & The More Love en de stichting Dja Dja Uma Tide. Aan de tribuut show was er ook een cook-out gekoppeld. Het ministerie van RO had ook een kraam waar er warme schotels en koude dranken verkocht werden.

De minister werd zowel vanuit het publiek als verschillende artiesten gecomplimenteerd met zijn spontane deelname aan de activiteit. Voorafgaand aan de show had de minister in een videoboodschap de samenleving opgeroepen om een bijdrage te leveren. Hij kreeg in de kraam van het ministerie bezoek van verschillende artiesten die een optreden verzorgden in het kader van het tribuut.