Uitbreiding waterleidingnetwerk in bewoonde gebieden Para

Uitbreiding waterleidingnetwerk in bewoonde gebieden Para

18-02-2020

Gebieden in Para die lang verstoken zijn van watervoorziening, worden binnenkort aangesloten op het waterleidingnetwerk van de N.V. Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). Op maandag 17 februari werd het startsein gegeven voor de aanleg van drinkwaterbuizen op plantage Overtoom. Simultaan wordt er op diverse locaties in Para gewerkt aan de aansluitingen.

Er zal in de eerste fase tien kilometer aan buizen worden gelegd, verdeeld voor Overtoom, Vierkinderen, Suralcoweg, verlengde Copieweg, Grankreekweg, Verlengde Rijsdijkweg, Bakahari en Jamaica. Bewoners van deze gebieden die in Para Noord, -Oost en -Zuid liggen, hebben steeds gevraagd naar wateraansluiting tijdens de hoorzittingen.

Districtscommissaris Armand Jurel van Para, vindt dat het hebben van gezond drinkwater een mensenrecht is en dat er ondanks de beperkte middelen die voor handen zijn bij SWM, er toch veel inspanning is om veilig en gezond drinkwater te brengen naar de verre gebieden in Suriname. De burgervader kijkt uit naar de verdere uitbreiding in andere gebieden van het district.