Wandel- en Trimloop RO ‘on hold’

19-03-2020

De wandel- en trimloop ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is tot nader order ‘on hold’ gezet. De loop zou op zaterdag 4 april plaatsvinden. Dat laat de voorzitter van de Jubileumcommissie, Jennyfer Jozefzoon – Wachter, weten. Met het aanhouden van de loop geeft het ministerie gehoor aan de dringende oproep van de autoriteiten om sociale bijeenkomsten van 100 en meer mensen na te laten. Het verbod op samenkomsten is een van de maatregelen die de overheid heeft genomen in een poging het risico van besmetting van het coronavirus (Covid-19) van mens-op-mens te beperken. Tot en met woensdag 18 maart hadden zich al ongeveer 600 personen geregistreerd.

De commissievoorzitter zegt dat alle voorbereidingen al zijn getroffen en dat de loop sowieso kan plaatsvinden, zodra de situatie in het land zich normaliseert. ‘Als de Raad van Ministers de stringente maatregelen opheft, kan er samen met de politie worden nagegaan hoe de wandelloop voortgang te laten vinden’. Op dinsdag 3 maart 2020 had minister Edgar Dikan nog het startsein gegeven, door zich als eerste te laten registreren voor de loop.

De commissievoorzitter roept zowel geregistreerden als geïnteresseerden, die zich nog niet hebben geregistreerd, op om de berichten vanuit de overheid te blijven volgen. Binnenkort wordt bekendgemaakt wanneer de registratie wordt hervat en of de loop naar een andere datum wordt verschoven.