Dc Hirasingh stimuleert burgerparticipatie

Dc Hirasingh stimuleert burgerparticipatie

18-02-2021

Districtscommissaris Suraksha Hirasingh van Wanica Noord-West is van start gegaan met een bewustwordingscampagne in de ressorten Kwatta, Saramaccapolder en Koewarasan. Op maandag 15 februari gaf zij in het ressort Kwatta de kick-off voor deze bewustwordingscampagne. De Sietaweg en de Amarnathweg werden als eerste aangedaan. Op dinsdag 16 februari heeft de burgermoeder het ressort Koewarasan aangedaan en woensdag is het ressort Saramaccapolder aan de beurt.

De dc krijgt de ondersteuning van de ressortraadsleden van de verschillende ressorten. De bewoners van de buurten worden erop gewezen om hun onderhoudsstrookje zelf te onderhouden. De dc wil hiermee het voorbeeld geven van hoe het moet. Zij legt de nadruk op zelf onderhouden, omdat het kostenbesparend is voor de overheid. “Wanneer elke burger voor zijn woning onderhoudt, zal alles er heel netjes uitzien. Het is ook gebleken dat er veel petflessen in de sloten zijn gegooid, dat leidt tot verstopping van de lozingen”, zegt dc Hirasingh.

De dc roept alle burgers op om het goede voorbeeld te geven, zodat wij samen kunnen werken aan een schoon milieu. De veldwerkers van het districtscommissariaat hebben samen met enkele burgers de bermen gemaaid en netjes geharkt. Het geheel ziet er beter uit dan voorheen.