DC Joden treedt strenger op tegen transporteurs zwaar materieel

DC Joden treedt strenger op tegen transporteurs zwaar materieel

14-06-2021

Ondanks de districtscommissaris  van Para de rijweg  naar Carolina heeft afgesloten voor vrachtverkeer boven vier ton, geven  transporteurs van zwaarmaterieel hieraan geen gehoor. De slechte staat van de weg maakt dat bewoners van omliggende dorpen geïsoleerd raken. DC Marlene Joden heeft maandag een spoedmeeting gehad met stakeholders om maatregelen te treffen tegen overtreders.

De politie, de bestuursdienst en de kapiteins van Redi Doti, Cassipora en Kumbasi/Pierre Kondre, hebben dc Joden gevraagd, stengere maatregelen te treffen tegen zwaarverkeer op de rijweg naar Carolina. Er is overeenstemming bereikt om concessiehouders in een spoedcontact aan te zeggen alle hout- en andere zware transporten voorlopig stop te zetten en afspraken te maken. Houtransporteurs hebben tot en met woensdag 16 juni de gelegenheid om hun productie en machines af te voeren uit het gebied.

Volgens DC Joden moet de weg in goede staat blijven voor de bewoners van de dorpen in het gebied. Vanaf de Carolinabrug over de Suirnamerivier, rijrichting Mapane, zal in een gezamelijke actie op strategische posten, opgetreden worden tegen alle overtreders. Bewoners van de dorpsgemeenschappen houden oog op overtreders en rapporteren continu aan de politie en de andere diensten.