Dignitarissen krijgen salarisverhoging

Dignitarissen krijgen salarisverhoging

11-01-2021

Dignitarissen zullen vanaf eind januari 2021 een verandering zien in hun salaris. Dit zegt minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS). Het gaat in deze om een verhoging van de salarissen, waarvoor de traditionele gezagsdragers al heel lang aan de bel hebben getrokken bij de regering. De tegemoetkoming van de traditionele gezagdragers is een van de eerste zaken waaraan minister Emanuel heeft gewerkt in het nieuwe jaar.

De bewindsvrouw laat weten dat de traditionele gezagdragers meerdere malen aan de bel hebben getrokken voor een salarisverhoging. Zij hebben constant aangegeven niet uit te komen met dat wat zij verdienen. Deze verhoging is dus op zijn plaatst, volgens de bewindsvrouw. Dit vanwege de verantwoordelijkheden die de dignitarissen op zich dragen. De minister zegt verder dat ook deze groep grote last ondervindt van de economische situatie in het land. De minister heeft niet aangegeven wat de verhoging precies is.

Het ministerie van ROS heeft verder een aantal projecten in planning voor het binnenland voor 2021. Emanuel zegt dat er projecten uitgevoerd zullen worden ter verbetering en uitbreiding van het telen van hooglandrijst. Ook zullen er meer sportaccommodaties ontwikkeld worden voor het binnenland.