Districtsleiding van Para stelt veiligheidsregels in kampu’s/kondre’s

Districtsleiding van Para stelt veiligheidsregels in kampu’s/kondre’s

26-03-2021

Het District Management Team (DMT) van het district Para heeft besloten om winti prés bij de winti kampus in Para, toestemming plichtig te maken. Para heeft ongeveer 30 actieve kampu’s/kondre’s, met een openbaar karakter. Deze kampu’s/kondre’s worden ten huur geboden aan belijders van de winti religie voor spirituele rituelen.

De winti religieuze bijeenkomsten trekken veel publieke belangstelling en leveren daarbij veel afval op, dat door het commissariaat moet worden afgevoerd. Er worden schoten in de lucht gelost bij bepaalde rituelen.  De covid-19 voorzorgmaatregelen worden ook niet volledig in acht genomen. Het DMT erkend de winti religie, maar wilt veiligheidsregels doorvoeren in voornamelijk de kampu’s/kondre’s.

Ter handhaving van de openbare orde en veiligheid heeft de districtscommissaris voorwaarden gesteld in de toestemming, die nageleefd moeten worden. Er zijn ook maatregelen opgenomen die afgekondigd zijn door de Regering, die verband hebben met de Wet burgerlijke Uitzonderingstoestand COVID-19.

De toestemming wordt door de organisator van de winti pré aangevraagd en daarmee ook verantwoordelijk gesteld voor het toezien op de naleving van de voorwaarden. De kosten voor indiening zijn zegelkosten/legesrecht, administratieve kosten en een bijdrage voor vuilverwerking. De plantages en dorpen zijn uitgesloten van de toestemmingsverplichting bij het uitvoeren van familie culturele rituelen of winti pre’s.