Markten Paramaribo-centrum 14 januari weer open

Markten Paramaribo-centrum 14 januari weer open

13-01-2021

De Centrale Markt en Vreedzaam Markt, die samen zo’n tweeduizend markventers herbergen, zijn vanwege de COVID-19-situatie al langer dan twee weken gesloten. Vanaf 14 januari zijn deze markten wederom open voor publiek. Anil Dhanai, marktmeester van de Centrale Markt heeft op woensdag 13 januari 2021 in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname aangegeven dat er voorzieningen zijn getroffen om zo veilig mogelijk de markt te kunnen bezoeken.

De COVID-19-maatregelen zullen in acht worden genomen vanaf de hoofdingang van de Centrale Markt ter voorkoming van de verspreiding van het corona virus. Er zijn wasbakken met zeep geplaatst bij de ingangen van de Centrale Markt en binnenkomende klanten moeten via een speciale ingang lopen. Bij het verlaten van de markt zijn er ook speciale uitgangen.

Ter plekke zullen er bestuursopzichters zijn die de temperatuur van de consument en de marktventers zullen opmeten. Ook bij de Vreedzaammarkt zijn de nodige voorzieningen getroffen om het bezoeken van de markt een veilig verloop te laten hebben. De marktventers zijn opgelucht. Vanwege de sluiting van de markten de afgelopen twee weken hebben zij inkomsten misgelopen. De afgelopen twee weken hadden de standhouders de mogelijkheid om hun koopwaar buiten de markt ten verkoop aan te bieden. Deze situatie hebben zij als zeer onaangenaam ervaren, omdat zij extra vroeg moesten opstaan om een plek te bemachtigen. Ook waren zij genoodzaakt in de felle zon en regen te staan. “Deze twee weken zijn enorm zwaar geweest voor de standhouders. De klanten dienen hun inkopen te doen en zo gauw als mogelijk de markt te verlaten”, gaf de marktmeester aan.