Marktmeesters kijken reikhalzend uit naar heropening Openbare Markten

Marktmeesters kijken reikhalzend uit naar heropening Openbare Markten

29-04-2021

Marktmeesters kijken reikhalzend uit naar heropening Openbare Markten. Op woensdag 28 april is er clusteroverleg geweest op het commissariaat Paramaribo Noord-Oost. Naast districtscommissaris Ricardo Bhola waren aanwezig de heren Anil Dhanai en Patrick Grando, marktmeesters van respectievelijk de Centrale Markt en de Noodmarkt.

Ook waren aanwezig vertegenwoordigers van de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport, Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken en Justitie en Politie. De Belangengroep Markten gaf aan dat de sluiting van de openbare markten ernstige gevolgen heeft gehad. Marktverkopers, landbouwers en consumenten worden gedupeerd door de situatie. Het zijn veelal personen die van dag tot dag leven. De situatie buiten de markten alwaar de verkopers zich nu bevinden is niet rooskleurig.

De marktmeesters hebben gevraagd naar spoedige heropening van de markten. DC Bhola gaf aan dat het commissariaat en de bestuursambtenaren alles hebben gedaan om geldende protocollen te implementeren en te handhaven. Hij pleitte ook voor de spoedige opening van de openbare markten, met inachtneming van alle geldende Covid-19-maatregelen.