Nationale voetbalselectie gereed voor WK kwalificatie duels

Nationale voetbalselectie gereed voor WK kwalificatie duels

19-03-2021

De nationale voetbalselectie is druk bezig met de voorbereidingen voor de komende WK kwalificatiewedstrijden. In het Franklin Essed Stadion kreeg de pers op donderdag 18 maart de ruimte de spelers en de trainingen van nabij mee te maken. Volgens bondscoach Dean Gorré is er vrij scherp getraind, de jongens zijn gretig. De trainer is ook tevreden over de kwaliteit van de spelers.

“Over de intensiteit en energie van het team, ben ik meer dan tevreden”, aldus Gorré. De nationale selectie zal ook vanaf nu uit meer diaspora spelers bestaan. Een basis elftal heeft de bondscoach nog niet. Wel heeft hij een kladblok vol scenario’s geschreven van spelers die mogelijk bij de eerste selectie zullen zitten. Samen met de lokale spelers probeert Gorré er een solide team van te maken. Een zo een speler die nu op basis van de FIFA regels wel voor Suriname mag uitkomen is Kelvin Leerdam die in de professionele voetbalcompetitie van de Verenigde Staten zijn brood verdiend. Hij vindt het geweldig om voor Suriname uit te komen. Bij de vorige wedstrijden van Suriname mocht Leerdam het veld nog niet op in de kleuren van ons land. “Het is een mooie nieuwe start. Dat moeten wij nu laten zien”, aldus de profvoetballer. Binnen de ploeg is de sfeer heel goed, liet Leerdam optekenen.

Hij gaf ook aan, dat de andere spelers uit Diaspora niet kunnen wachten om ook hun bijdrage aan de nationale selectie te leveren. Doelman Claydel Kohinor riep de totale samenleving op om het team volledig te ondersteunen. Hoewel vanwege COVID-19 geen bezoekers het stadion binnen mogen komen zal via de televisie en radio de wedstrijd uitgezonden worden. Steun via social media is op zijn plaats. De aanvoerder van de selectie bevestigt dat er een lekkere sfeer is binnen de selectie. De jongens werken volgens hem keihard om een goed resultaat te boeken. Kohinor is blij met het toevoegen van de spelers uit het buitenland omdat de lokale jongens kunnen profiteren van hun kennis en ervaring. Alvaro Verwey, een van de spelers is ook ingenomen met de inzet en motivatie van de selectie. Iedereen werkt volgens hard om een goede beurt te maken.

Suriname speelt op woensdag 24 maart om 19.00 de thuiswedstrijd tegen de Cayman Islands in het Essed Stadion.
Op 28 maart speelt Suriname de volgende WK kwalificatiewedstrijd tegen Aruba.