ROS EN TCT GAAN VOOR NATIONALE AANPAK TOERISME SECTOR

ROS EN TCT GAAN VOOR NATIONALE AANPAK TOERISME SECTOR

18-01-2021

De ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Transport Communicatie en Toerisme (TCT) zullen in de toekomst samenwerken. De samenwerking tussen beide ministeries  houdt in, dat de toerisme sector  in ons land een boost krijgt. In dat kader heeft ROS op vrijdag 15 januari jongstleden een workshop georganiseerd voor de district commisarissen te Colakreek in het district Para.

 ROS directeur Maverick Boejoekoe geeft aan dat zijn ministerie de volle ondersteuning zal geven om dit project tot een success te maken. Het idee van de samenwerking kwam tot stand na een gesprek tussen minister Gracia Emanuel en minister Albert Jubithana. Het doel van de presentatie is om aan te geven waar Suriname momenteel staat in de toerisme sector en waar er getracht zal worden het land te plaatsen in de toekomst vertelt de directeur.

Volgens minister Jubithana zitten de districten vol potentie om de toerisme sector te bevorderen. Met deze samenwerking zullen wij ernaar streven om een goed kwalitatief toeristiche aspect te ontwikkelen. Dit zal bijdrage dat er in uw district op lokaal niveau werkgelegenheid gecreëerd wordt. “Ik kan u meegeven dat beide ministeries zullen trachten om onze parlementariers zover te krijgen om dit project te ondersteunen want er is veel te bieden in de distrikten, het enige wat wij moeten doen als beleidsmakers is ordenen en op een zodanige manier aanbieden”.

Tijdens de presentatie hebben de district commissarisen de toeristiche mogelijkheden van hun bestuurs ressort opgesomd welke kan leiden naar groei en ontwikkeling. Hierbij zullen zij de lokale gemeenschap van hun ressort betrekken waaronder de scholen voor educatieve dagtochten en stimulering van het ondernemerschap. De presentatie werd verzorgd door de directeur Rabin Boeddha van TCT.