Sportdirecteur Touw Ngie Tjouw bezoekt KNVB Campus

Sportdirecteur Touw Ngie Tjouw bezoekt KNVB Campus

15-01-2021

De waarnemend directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw, op uitnodiging van KNVB een kennismakingsbezoek gebracht op De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) campus in Zeist, Nederland.

De bedoeling van dit bezoek was dat KNVB formeel kennis maakt met de nieuwe sportdirecteur en de verder samenwerking tussen Sportzaken van de Surinaamse overheid en KNVB voortzet in overeenstemming met het nieuw sportbeleid en de mogelijkheden die KNVB bij deze biedt.

KNVB heeft in de afgelopen periode in opdracht van de Surinaamse overheid totaal 28 kunstgrasvelden geplaatst in verschillende buurten waar er ook "world coaches" trainingen verzorgd zijn. 

Het derde traject werd stopgezet voor de verkiezingen, maar bij wisseling van de wacht heeft de directeur dit weer opgepakt en is besloten dat dit traject wordt afgerond volgens de belofte en verwachting naar de gemeenschap toe.

Ondertussen zijn er al twee kunstgrasvelden klaar voor de opening te weten op Domburg en te Beekhuizen en zullen er nog drie worden geplaatst te Livorno, Drepada en Langu.

Het vierde traject zal uitgevoerd worden op basis van het nieuw "Gericht Nationaal Sportbeleid" waarbij decentralisatie van de sport, sporteducatie en sportinfrastructuur de beoogde doelen zijn.

Zo zal de aandacht en focus van het plaatsen van kunstgrasvelden zijn op het binnenland qua sportinfrastructuur. In deze zal de DC per regio een ondersteunde rol dienen te vervullen.

Ook is de mogelijkheid besproken voor het plaatsen van multisportvelden, trimbanen en zwembaden.

KNVB dat zelfs ook verschillende sportvelden en een zwembad op hun campus heeft, zegt in staat de zijn de sportfaciliteiten op te leveren en garant te staan voor de kwaliteit en groot onderhoud voor de komende jaren.

KNVB heeft al in verschillende landen dergelijke faciliteiten geplaatst en levert ook een kennisbijdrage aan het mogelijk bouwen van een 25 meter of 50 meter zwembad op Bonaire dit jaar.

De directeur was zeer dankbaar voor de uitnodiging, het informatief en constructief gesprek en de bijdrage die KNVB de afgelopen periode heeft geleverd op sportgebied en sociaal maatschappelijk in Suriname.

Als blijk van waardering daarvoor hebben de heren van KNVB, Johan Van Geijn, Specialist International CSR Partnerships & WorldCoaches, en Gerrit Sahertian, Coördinator Internationale Projecten, beiden een certificaat van waardering ontvangen voor hun ondersteuning, bijdrage, geloof en vertrouwen in de sport van Suriname namens de Directeur van Sportzaken.

Na de vergadering nam de sportdirecteur een wandeling op de campus en was zeer onder de indruk daarvan. Het is mooi om het hart van het Nederlands voetbal te mogen zien en bij de geschiedenis daarvan ook de namen van de Oranje spelers met Surinaamse afkomst te lezen op enkele beelden.

De wandeling eindigde bij het zwembad waar hij kon genieten van een potje waterpolo van De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Van de coach ontving de sportdirecteur een uitnodiging maar helaas het die geen zwemkleding bij zich om mee te doen. Misschien volgde keer? Zei de gewezen topzwemmer nu directeur van sportzaken in Suriname, Gordon Touw Ngie Tjouw.