Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland heeft nieuw bestuur

25-02-2021

De stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB) heeft per dinsdag 23 februari 2021 een nieuw bestuur. FOB is een stichting dat onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) valt. Het nieuw bestuur van FOB is dinsdag geïnstalleerd en valt nu onder het voorzitterschap van Kofi Franky.

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling & Sport wees erop dat de doelstelling van  het bestuur is om donoren te identificeren en middelen te generen om de ontwikkeling van het achterland ter hand te nemen. Hoewel het nu vanwege de covid-19 pandemie, een immense uitdaging is om ontwikkeling te brengen in het binnenland, twijfelt de minister niet aan het nieuw gekozen bestuur van stichting FOB.

Kofi zegt dat het nieuw bestuur bereid is de uitdaging aan te gaan. Hij vindt dat in de afgelopen periode de stichting weinig fondsen heeft gekregen om projecten uit te voeren voor de tribale volken. Het zal daarom volgens hem een uitdaging zijn om fondsen te werven. Met zijn achtergrond als jeugd ambassadeur van de Caricom gelooft hij er sterk in dat deze taak niet onmogelijk is.

In het bestuur zijn er vertegenwoordigers van zowel de inheemse en marrom gemeenschap opgenomen. Daarnaast zijn er ook van diverse ministeries een vertegenwoordiger in het bestuur.

De overige bestuursleden zijn;
Patra Ettiré (ondervoorzitter, vertegenwoordiger Ministerie Regionale Ontwikkeling & Sport)
Kalo Natascha (vertegenwoordiger van de Marron gemeenschappen)
Ramautar Deepak (vertegenwoordiger Ministerie van Openbare Werken)
De Clercq Robert (vertegenwoordiger Ministerie van Financien & Planning)
Abidie John (vertegenwoordiger Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen)
Frederies Stanley (vertegenwoordiger Ministerie Onderwijs, Wetenschap & Cultuur)
Rustveld-Awanima Olvina (vertegenwoordiger Vids)
Fernandes Muriel (vertegenwoordiger Ministerie Onderwijs, Wetenschap & Cultu